Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες…

Μια οφειλόμενη απάντηση στη διακήρυξη του υποψήφιου Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη

«Με την αδικία, είτε πολεμούν, είτε συμπράττουν»
Αλμπέρ Καμύ

Σχολιάζοντας την ομιλία του δημάρχου Ανακτορίου και εκ νέου υποψηφίου στο νέο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη, στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του, μάταια περιμέναμε εμείς οι Κατουνιώτες, από τον υποψήφιο δήμαρχο να ακούσουμε τις θέσεις του συνδυασμού του για την ανάπτυξη της Κατούνας και να αρθρώσει σοβαρή πρόταση για το αύριο του χωριού μας και για το μέλλον του Δήμου Μεδεώνος.
Να μας εξηγήσει τι λύσεις υπάρχουν για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και του τόπου που δύσκολα κρύβονται πίσω από τις ωραιολογίες και τα δήθεν «αναπτυξιακά προγράμματα».  
Να μας εξηγήσει για την ανεργία, την φτώχεια, την διάλυση και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας, την καθυστέρηση του φράγματος Αχυρών, γιατί καθυστερεί ανεπίτρεπτα ο οδικός άξονας Ακτίου – Αμβρακίας, το αγαθό του νερού που είναι είδος σε ανεπάρκεια, τα μνημεία της περιοχής μας που φθείρονται ανυπεράσπιστα, τα απαιτούμενα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, το πρόβλημα των ΧΥΤΑ,  οι δρόμοι «καρμανιόλες», η ολοκλήρωση και αναβάθμιση του κέντρου υγείας, οι μεθοδεύσεις για κατάργηση των δημοσίων υπηρεσιών και του Αστυνομικού τμήματος, τα αδιέξοδα της νεολαίας μας.
Σε όλα τα παραπάνω, που είναι μερικά από όσα συμβαίνουν, πρέπει να προσθέσουμε ότι: αγροτικοί δρόμοι ελλείπουν, τόποι απόθεσης των στερεών αποβλήτων, των μπάζων δεν υπάρχουν, η Κατούνα και τα γύρω χωριά πρέπει να αποφύγουν την απομόνωση και απαιτείται συγκοινωνία, η άλλοτε ακμάζουσα κτηνοτροφία λόγω του κλεισίματος του σφαγείου τείνει προς εξαφάνιση, Οι δρόμοι και τα ρέματα  έχουν γίνει σκουπιδότοποι, γιατί οι νέοι μας εγκαταλείπουν μαζικά πλέον τον τόπο μας, κ.α.
Αντί αυτών ακούσαμε μόνο προτροπές όπως:  «Τα σμαραγδένια νερά της Παλαίρου αλλά και στη παρθένα περιοχή της Περατιάς, Πλαγιάς Πογωνιάς, θα αποτελέσουν την ναυαρχίδα του Δήμου, στον τομέα του παράκτιου τουρισμού. Και είναι εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση, η ανάπτυξη του τουρισμού, στην ενδοχώρα του Δήμου μας, με την ανάδειξη και προβολή, όλων των σημαντικών αρχαιοτήτων, και θρησκευτικών μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα, σε όλο τον Δήμο» ή «Οι ακτές του Αμβρακικού, από το Λουτράκι ως την παραλία του Αγ. Ιωάννη στον Αγ. Νικόλαο, που βλέπει το Ιόνιο, μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για επενδύσεις..».
Μας εξέπληξαν οι διακηρύξεις του, ότι θα γίνουμε τουριστικός προορισμός και ότι θα μετατρέψουμε το Ξηρόμερο σε Λας Βέγκας!,  ένα αναπτυξιακό μοντέλο, που θα στηρίζεται στον τουρισμό υψηλής ποιότητας στα παράλια και που βρίσκεται μακριά από την πράσινη, βιώσιμη,  οικοτουριστική ανάπτυξη που θέλει η Κατούνα. 
Φυσικά και δεν υπήρχε καμία αναφορά, καμιά εξαγγελία για την άμεση ενίσχυση αγροτών και κτηνοτρόφων της Κατούνας, για τα οφέλη του αγροτουρισμού, για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την τοπική αγροτική οικονομία, για τον ορεινό όγκο των Ακαρνανικών, για το πώς θα επιτρέψει στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους να παραμείνουν στον τόπο μας, για την στήριξη των μικροκαταστημάτων, για τη δημιουργία ξενώνων.
Ακούσαμε απλά «κούφια λόγια», ευχολόγια και γενικόλογες επισημάνσεις χωρίς προτάσεις που θα οδηγήσουν σύντομα τους κατοίκους του δήμου Μεδεώνος στην απόγνωση. Η εποχή των γενικόλογων διακηρύξεων του παρελθόντος και των κούφιων λόγων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αφορούν όλους τους δημότες Μεδεώνος, αφορούν το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Ίσως η καλύτερη διαμαρτυρία είναι στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να ψηφίσουμε αυτούς που αξίζουν πραγματικά και όχι αυτούς που τάζουν…
Ψηφίστε για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: