Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μαύρο πρόβατο: "Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε!!!"


 Έλα Χριστέ κι απόστολε!! Αν είναι δυνατόν!! Καλά είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Που ακούστηκε ο άνθρωπος που έστειλε στον τάφο το «Ξηρόμερο» να έρχεται και να αποκαλεί την «Κατούνα Πρωτεύουσα του Ξηρομέρου».  Καλά μας κοροϊδεύει; Δεν ξέρει ότι στην Κατούνα δεν περνάνε αυτά; Καλά για τόσο ηγετική προσωπικότητα μιλάμε;
 .
Αφιερωμένο στους Κατουνιώτες λίγα λόγια του Καζαντζάκη: «Και μέσα στο βαπόρι οι τετραπέρατοι ρωμιοί, τα μάτια τα αρπαχτικά, τα ψιλικατζίδικα μυαλά, οι μικροπολιτικοί καβγάδες, μοχθηρή μονότονη επαρχιώτικη μιζέρια. Σου έρχονταν να πιάσεις το βαπόρι από τις δύο άκρες, να το βουτήξεις στη θάλασσα, να το τινάξεις καλά-καλά, να φύγουν όλα τα ζωντανά που το μολεύουν, άνθρωποι, ποντίκια, κορέοι και να το ανεβάσεις πάλι απάνω από τα κύματα, αδειανό και φρεσκοπλυμένο!!»   
Επιτέλους ο Αποστολάκης ανακάλυψε ότι η «Κατούνα είναι Πρωτεύουσα του Ξηρομέρου».   Καλώς όρισες Αποστολάκη  στον Πλανήτη Κατούνα….  
.
Βρήκαμε την Κλεοπάτρα στο Άκτιο, αλλά χάσαμε την Κατούνα και το Ξηρόμερο..
 .
Φοβερές οι αποκαλύψεις στο έγγραφο του Αποστολάκη;  Γράφει ότι τα χωριά του Ξηρομέρου είχαν πρωτεύουσα τον Αστακό!!. Βρε μπας και το υποψιάστηκε ο Βαρνακιώτης ότι στα ερείπια της Κατούνας θα δίδασκε κάποτε ιστορία ο Αποστολάκης; Και γι’ αυτό έφυγε νωρίς;
 .
Να δούμε τώρα πως θα ξεπεράσουν αυτό το χτύπημα οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Αποστολάκη. Που πήγαν σύντροφοι ο αγώνας με τις αφίσες της Κατούνας  στα μπαρμπρίζ των μερσέντες σας;   Εμπρός σύντροφοι, στο δρόμο που χάραξε ο Αποστολάκης …
.
Με τζιπ, με κουστούμια Αρμάνι και πουκάμισα Τρουσάρντι, έρχονται τώρα νέοι λαϊκοί αγώνες!!!.  Στ΄ άρματα στ’ άρματα μπρος στον αγώνα!!!.
.
Ο Κατουνιώτης ξέρει ότι παλιότερα υπήρχαν κάτι Κατουνιώτες που έκαναν ολόκληρη Τουρκιά να τρέμει. Υπάρχει ακόμα κανείς; Κάνας παλιός; Γιος; Εγγονός; Εξ αγχιστείας;  Κάποτε μας λέγανε άρχοντες. Τώρα μας λένε υπηρέτες…
 .
Κατούνα η τιμημένη-ποτέ της δεν πεθαίνει…
 .
Ανέκδοτο : Μια κατσαρίδα είναι ανάσκελα στο πάτωμα με τα πόδια ψηλά. Περνά μία γνωστή της:
- Αερόμπικ, αερόμπικ;
- Όχι βρε ηλίθια! Αεροξόλ!
 .
Μια που ψάχνει  για εκπρόσωπο τύπου  γιατί δεν δοκιμάζει τον Μπάρμπα Ηλία Μπάρδη. Έτσι ωραία που τα λέει στα βιντεάκια στο youtoube θάναι ότι πρέπει να αναπτύσσει το  πρόγραμμα του συνδυασμού του..
 .
Λοιπόν παρά τις επιθέσεις και τις νέες απειλές, εγώ ο Κατουνιώτης,  παραμένω ζώο και αναμένω τη μεγάλη σφαγή εξού και η μεγάλη φράση «πρώτα τα σφαγεία στην Κατούνα..»!!
 .
Αναβαθμίστηκαν οι Βονιτσάνοι, σε πλημμυρόπληκτους!!..  Σου λέει αντί να δίνουμε χιλιάδες ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, δεν τους μαθαίνουμε καλύτερα κολύμπι;  Σε αυτό τον τόπο οι άνθρωποι πάνε ή από ρέματα ή από ρεύματα!!. 
 .
Υπάρχει ρεύμα λένε «δήθεν» για τον Αποστολάκη, αλλά είναι  μπαζωμένο και δεν το βλέπουνε….
 .
Ποιο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο: Αποχέτευση στη Βόνιτσα..
 .
Να καταγγείλουμε την καπιταλιστική μπόρα, την ξενόφερτη συννεφιά, το Μπλογκ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS, τον Κουτιβή, την Πάλαιρο, τον Νώντα Τάνταρο που φταίνε για την πλημμύρα.  Είναι η μόνη διαμαρτυρία που πιάνει …
 .
Φταίω και εγώ ο Κατουνιώτης που έγινε η πλημμύρα.. Τον κακό μου τον καιρό…
 .
Ανέκδοτο 2:  Ενας  Ξηρομερίτης πήγε σε μια βρύση στον Αστακό, να πιει νερό. Εκείνη την στιγμή πήγε και ένας Άγγλος στην βρύση. Ο Άγγλος ευγενικά του παραχωρεί την θέση του λέγοντας:  - Please.
Και ο Ξηρομερίτης: - Όχι, όχι εσύ πλυσ', εγώ νερό θέλω να πιω!!!.
 .
Μήπως φταίνε και τα παιδάκια. Αλήθεια κάνουν σχολείο ακόμα σε λυόμενα.. Βόνιτσα το μεγαλείο σου.. Ε! δεν μας τα λέτε καλά  ρε παιδιά εκεί στη Βόνιτσα!! Καλά  γιατί δεν στέλνεται τα παιδιά από μικρά στην Ελβετία;
 .
Μέχρι και στο ποδόσφαιρο μάθαμε ότι κάνουν χουλιγκανισμούς οι Ξηρομερίτες! Με μπουνιές και κλωτσιές στον αγώνα Αετός- Παπαδάτου 2-0, κτύπησαν οι Παπαδαταίοι (Ξηρομερίτες) μέσα στο ναό της γαλήνης και της ηρεμίας στον Αετό (Ακτίου).
 .
Θρασύδειλοι Ξηρομερίτες!! Βρήκατε ανυπεράσπιστους Άκτιους και τους βαράγατε μέσα στον Αετό.. Ας τολμήσετε να το κάνετε αυτό μέσα στην Κατούνα και τότε θα σας πάμε τρέχοντας μέχρι τα σύνορα του Ξηρομέρου, έξω από την Κωνωπίνα..
 .
Αν είναι δυνατόν εν έτη 2010 να λύνουν τις ποδοσφαιρικές διαφορές με μπουνιές και κλωτσιές. Χάθηκαν οι γκράδες και τα μυδράλια…
 .
Έχουμε «Πόλεμο» μη το ξεχνάς μωρό μου….
 .
Πιάνει πουλιά στον αέρα ο Τάνταρος. Έδειξε την κλάση του.. στις ομιλίες του θυμίζει τον Ανδρέα το 81.. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο ψηλά για τον τόπο μας…
 .
Ευχάριστη έκπληξη: Τελικά ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που συναντήθηκε στην Αθήνα με όλους τους συλλόγους ήταν ο Νίκος Σολδάτος. (Με φοβερή ευστοχία! Μιλάμε για τρίποντο…)    
 .
Πάλι του ’φεξε του Κουτιβή. Όσο τον χτυπάνε, τον βρίζουνε,  τόσο ανεβαίνει.. Τέτοιες ασίστ ούτε ο Νίνης ούτε ο Φετφατζίδης δεν δίνουνε..
 .
Ανέκδοτο: Στο χωριό, μεταξύ γειτόνων:
-Βρε συ Μήτσο, μου δανείζεις το γάιδαρό, που έχεις να μεταφέρω κάτι πράγματα;
 -Δεν είναι εδώ, τον έχει πάρει η γυναίκα μου στο χωράφι...
Εκείνη τη στιγμή όμως ακούγεται ένα γκάρισμα από το στάβλο.
-Τι παραμύθια μου λες, βρε Μήτσο; Αφού εδώ είναι ο γάιδαρος, τον ακούω...
Κι ο Μήτσος: -Ε, καλά τώρα... Ποιον θα πιστέψεις, εμένα ή τον γάιδαρο;
 .
Μια φίλη μας, παράτησε τον άνδρα της και ήρθε μόνη της για να ψηφίσει στην Κατούνα. Α! ρε οικογένειες που θα διαλυθούν μετά τις εκλογές!!!
.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Κατουνιώτη  50άρη που παντρεύτηκε μια μικρή 20άρα. Είσαι ο ήρωας μας μεγάλε!
.
Το μεγαλύτερο δράμα  περνάει ένας φίλος μας στην Κατούνα : Τον παράτησε η γυναίκα του και του έμεινε πιστή η πεθερά του…
.
«..Τα λουλούδια στην κυρία από μένα…»
.
Άσχετο: Άμα θες να φύγεις, φύγε..κι ασε με…
.
«Να κρατήσουμε ζωντανή την Κατούνα…» ήταν η πιο μεγάλη κουβέντα που μου είπε ένας Παππούς στο χωριό μας. Ε! ναι Θα την κρατήσουμε ζωντανή και δεν αφήσουμε κανέναν να μας την στραπατσάρει!!
Γιατί:
Το Ξηρόμερο γεννήθηκε εδώ, στην Κατούνα..
Κατουνιώτης είναι αυτός που χορεύει «Τούτη η γη Κυρά-Γιώργαινα» με αργό ρυθμό που βγαίνει από μέσα του..
Τον χορεύει με απλωμένα χέρια σαν το πέταγμα του Αετού, αλλά μιλάει το μέσα σου, το αίμα σου..
Δεν υπάρχει πουθενά άλλου τέτοιο πράγμα.
Δεν θα βρεις πουθενά, άλλο τέτοιο σαν το δικό μας.
Η μοίρα μας είναι η μοίρα του κάθε Κατουνιώτη. Τον Αϊ-Θανάση και τον Σταυρό τον αγκαλιάσαμε σαν σύμβολο, γιατί καταλάβαμε όσο κανένας το νόημά του κι αυτό που απομένει είναι η περηφάνεια.  Για την ομορφιά της καταγωγής μας, γιατί κυβαλάμε μέσα μας το σπόρο της μεγαλωσύνης. Και η γνώση αυτή μας δίνει κουράγιο χωρίς τέλος.
.
Είναι η ευκαιρία μας να τους τελειώσουμε! Ας μην πάει χαμένη!
.
«Δεν με νοιάζει αν πέσω, όσο υπάρχει κάποιος που θα σηκώσει το όπλο μου και θα συνεχίσει να πυροβολεί..»  Τσε Γκεβάρα.
 .
Καλή ψήφος . Σώσον κύριε το λαό σου και ευλόγησον την ιστορία μας…
 .
Το Μαύρο Πρόβατο

Δεν υπάρχουν σχόλια: