Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κυκλοφόρησε το φύλλο 44, της εφημερίδας «Η Κατούνα»


      Κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Η Κατούνα», αρ. φύλλου 42, με 24 σελίδες, που εκδίδεται με την φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών «Φίλιππος ο Ακαρνάν». 
   Η Εφημερίδα έκλεισε 11 χρόνια ζωής, ανελλιπούς έκδοσης και είναι η πρώτη εφημερίδα που χάραξε νέα πορεία στον πολιτιστικό τύπο, με το πέρασμα στην νέα τεχνολογία (έγχρωμη, γεμάτα δημιουργία, ζωντάνια, καινούργια πράγματα) και άνοιξε καινούργιους ορίζοντες στο πολιτισμό...
    Να σημειώσουμε ότι η «Κατούνα» από αυτό το φύλλο «ανοίγει τα φτερά της» και καλύπτει ειδησεογραφικά όλο το νέο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
       Στη πρώτη σελίδα έχει κύριο άρθροΌχι στη λεηλασία της ζωής μας και αναφέρεται στο μετεκλογικό σκηνικό του Καλλικράτη, τονίζοντας ότι εδώ και επτά μήνες ζούνε σε εφιαλτικούς ρυθμούς, με εκρηκτικά προβλήματα στον εμπορικό, αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, με τη Κατούνα σε πορεία εγκατάλειψης και ερήμωσης.
      Επίσης στη πρώτη σελίδα υπάρχουν: Σφαγεία Κατούνας, μια πονεμένη ιστορία αφού εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο είχε μπει «λουκέτο» στα Δημοτικά Σφαγεία Κατούνας, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους κτηνοτρόφους κρεοπώλες της περιοχής μας, οι ακρογιαλιές του νέου Δήμου, κλειστό παραμένει το ΚΕΠ
στην Κατούνα και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.
     Επίσης στις σελίδες της θα διαβάσετε: όλα τα κοινωνικά, ρέκβιεμ για τον Σαμαρά Λιόλιο Χαράλαμπο, επιτάφιος τον Άγιο Νικόλαο, Νέο διοικητικό συμβούλιο στο σύλλογο Κατουνιωτών, σε κλείσιμο και εκκαθάριση τίθεται η λουτροπηγή Τρύφου του πρώην Δήμου Μεδεώνος, σκόρπιες θύμισες του Πάνου Κοτίνου, αστυνομικό δελτίο για την εγκληματικότητα στη περιοχή μας, ο φακός της Κατούνας, Πολιτιστικά, κοινωνικά, το κεντρί, κ.α.
     Σε άλλες σελίδες υπάρχουν αφιερώματα όπως: Επαμεινώνδας Σαμαντάς : Ο γιατρός από την Κατούνα, Μοναστηριακά Επαρχίας Βονίτσης και Ξηρόμερου, του Γιώργου Σ. Μπαρμπαρούση, ο οδικός άξονας Αμβρακία – Άκτιο, ο μεγάλος και σύγχρονος αμπελώνας του Χρήστου Γεροκωστόπουλου στην Πάλαιρο, ο Ιππικός Όμιλος Κατούνας, διοργάνωσε φέτος το 3ο Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων αλόγου, στη θέση Νήσσα, «ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΨΥΧΩΝ» στον Άγριλο, η απογραφή του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, εύλογη ανησυχία και οργή στην τοπική κοινωνία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες, για μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση του αναδασμού στο Φράγμα Αχυρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρός ο κίνδυνος να σταματήσουν οριστικά τα έργα.
    Για επικοινωνία: Κουτιβής Ευάγγελος, Λιοσίων 116-118, 10440 Αθήνα. Τηλ: 210-8239818, 6945591871.


Δεν υπάρχουν σχόλια: