Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο… Κατουνιώτης! κ. Σαλαγιάννης Νίκος, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καρδίτσας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (σ.σ. Όπου συζητήθηκε η αίτηση  του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για ανάκληση της απόφασης 141/2009 του Συμβουλίου, με την οποία απαγορεύεται η συνέχιση των εργασιών της εκτροπής του Αχελώου)  προχθές στο «μπλοκ» των Θεσσαλών ήταν βεβαίως και ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καρδίτσας  κ. Σαλαγιάννης Νίκος… ο οποίος θα μπορούσε να ήταν και στο «μπλοκ» των Αιτωλοακαρνάνων, αν η ζωή τα είχε φέρει διαφορετικά.

.

Ο κ. Σαλαγιάννης λοιπόν είναι Ευρυτάνας στην καταγωγή. Την περίοδο των μετακινήσεων των πληθυσμών, τότε που οι Ευρυτάνες κατέβηκαν, κατέκλυσαν και «κατέκτησαν» την Αιτωλοακαρνανία, η οικογένεια του κ. Σαλαγιάννη ήρθε κι αυτή στο νομό μας και ο σημερινός Θεσσαλός πολιτικός έζησε τα παιδικά και πρώτα εφηβικά του χρόνια στην Κατούνα.

.
Στα 15 του έφυγε απ’ το Ξηρόμερο και «πολιτογραφήθηκε» έκτοτε ως Καρδιτσιώτης. Ξέχασε όμως την «πατρίδα» που μεγάλωσε και σήμερα είναι… φανατικός Θεσσαλός. Εκεί εκλέγεται βέβαια, εκεί έχει τα συμφέροντά του. Σύμφωνοι. Όμως εδώ έχει τις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων. Προς τι τέτοιο μένος δεν ξέρουμε, θα περίμενε όμως κανείς απ’ τον συγκεκριμένο Θεσσαλό να είναι περισσότερο διαλλακτικός στο θεσμό της εκτροπής. Η πολιτική όμως διαβρώνει, φαίνεται, τα πάντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: