Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πατρίδα Κατούνα: «Πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι…»


Διπλή γλώσσα από τον Αποστολάκη για την ονομασία του Ξηρόμερου! Από τη μια αφού παραχώρησε το όνομα Ξηρόμερο κι από την άλλη έρχεται στην Κατούνα και λέει άκουσον-άκουσον!! ότι η Κατούνα είναι πρωτεύουσα του Ξηρομέρου!!!. Αλήθεια τι χρειάζονταν και έκανες τόσο μεγάλη ανάποδη κωλοτούμπα;
.
Νέο παραμυθάκι: Η Κοκκινοσκουφίτσα κάθεται πάνω στη μούρη του λύκου και τραγουδά: Πες μου κι άλλα ψέματα!!!
.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μού τα 'πες με το πρώτο σου το γάλα. Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια εσύ φοράς τ' αρχαία σου στολίδια και δεν δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς, που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς….
.
Κατούνα πολέμα σε πνίξανε στο ψέμα!!!
.
Ξεκίνησε «δήθεν» άνετος με φόρα, φοβερό αέρα κι άνεση, στην εκλογές όμως έφαγε μια κατραπακιά από τον Σολδάτο κι ακόμα βλέπει αστεράκια...
.
.. Άπονη ζωή, τους πέταξες στου δρόμου την άκρη, τους αδίκησες...
.
Ανέκδοτο: Παλεύει ο μπαμπάς να δώσει το γάλα στον μικρό του γιο, αυτός τίποτα...
«Πιες το αγόρι μου», του λέει, «πιες το και θα μεγαλώσει και το πουλί σου..».
Πετάγεται η μαμά από την κουζίνα και λέει: «Πιες το εσύ !!!!!!!».
.
Ε!!ε!ε!ε! έρχεται!!!. Εξελέγη πρόεδρος στην Τρύφου ο Μπαρμπα- Ηλία Μπάρδης και όπου νάναι καταφθάνει στη Βόνιτσα. Ιστορική ημέρα, ιστορική επέτειος, γκρεμίστε τα τείχη, το κάστρο ήθελα να πω, να περάσει ο μεγάλος!!!
.
Γκρεμίστε τα τείχη, ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες για την Δημοκρατία, τον σοσιαλισμό και την ελευθερία!!!
.
Όποιος τον έχει δει στα βιντεάκια στο youtoube τρελαίνετε τις ηρωικές του πράξεις, τις ιστορικές στιγμές και το πολύ βρίσιμο. Τα ρίχνει (το λέμε όσο πιο κομψά γίνεται) σε Βόνιτσα, φίλους κι εχθρούς, βάζοντας τις δικές του πινελιές. Κόλαση...
.
Έχει τον πόνο του ο Αποστολάκης από το χαστούκι που έφαγε από τους ψηφοφόρους , έχει και εκλεγμένο πρόεδρο τον Μπαρμπα- Ηλία. Δυο μπουκάλια ταβόρ πρέπει να χει πάρει..
.
Δώσε μου τώρα να πιώ πλάι σου να σκοτωθώ, το δηλητήριο….
.
Ο Αποστολάκης, ξέθαψε από το χώμα την πίπα της ειρήνης, έβαψε το πρόσωπο με τα χρώματα του πολέμου και τάχει με τον Σολδάτο...
.
«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν/ μήνα σε γάμο ρίχνονται μήνα σε χαροκόπι; / Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι/ ο κυρ Γιώργος κάνει πόλεμο με Νίκο τον Σολδάτο...»
.
Ειδικά στη Βόνιτσα η φύσις εκδικείται πολύ. Προβλήματα από τη καταιγίδα οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και τα φρεάτια σιντριβάνια, θύμιζαν Βενετία… Ψάχνουν καΐκια για να κυκλοφορούν μέσα στη πόλη για την επόμενη πλημμύρα!!!
.
Γονείς στη Βόνιτσα ψυχραιμία, κάνουν οι μαθητές διαμαρτυρία στα σχολεία για να πάψουν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, αλλά λειτουργούν οι πλημμύρες στους δρόμους!!. Άρα άμα χρειαστεί μπορεί τουλάχιστον να μπαρκάρουν τα παιδιά..
.
Πόλη με τέλειο αποχετευτικά σύστημα χαρακτήρισε την Βόνιτσα ο Αποστολάκης, αμέσως μετά τις πλημμύρες και ότι για όλα φταίνε τα μπλογκ. Καλά ρε παιδιά είστε σίγουροι ότι ο υποψήφιος δήμαρχος ζει στην πόλη σας;
.
Αποστολάκη παίζεις ναυμαχίαα…
.
Ανέκδοτο 2: Ο Ξηρομερίτης οδηγός, ακούει περιοδικά κάτι κτύπους στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου του. Πηγαίνει λοιπόν στο συνεργείο και λέει στον τεχνίτη:- Κάπ κάπ, κάτ κάτ, κάτ κάν, γκάπ γκάπ!!!(Κάπου-κάπου, κάτω-κάτω, κάτι κάνει γκαπ-γκαπ).
.
Ελα μωρέ, άμα είσαι σε πολιτιστικό σύλλογο οφείλεις να κρατάς ίσες αποστάσεις. Πότε θα μάθεις ότι άλλο πράγμα η πολιτική, άλλο πράγμα ο πολιτισμός. Μην μπερδεύεσαι...
.
Με το μαλακό τις κωλοτούμπες, βρε παιδιά. Ζαλιστήκαμε...
.
Αίνιγμα: Τι μπαίνει με τον κώλο και βγαίνει με το κεφάλι; -Ο περιπτεράς!!
.
Εντάξει ψιλοχάσανε στις εκλογές, είναι πολύ κάτω από το ποσοστό που προσδοκούσανε, τσαλακώθηκε ο σοσιαλισμός, αλλά αυτοί κερδίζουνε καθημερινά και κάνουνε νίκες. Που; Στα κοκορέτσια της Κατούνας…
.
Συνέβη πριν από δύο μέρες σε γνωστό μου. Του τηλεφώνησαν μερικοί που ταρίχευσαν το σάβανο τον σοσιαλισμού και του λέγανε για «δήθεν» σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία !!. Δεν πρόλαβαν βέβαια να τελειώσουν τη φράση τους, γιατί τα μπινελίκια από το φίλο μου έπεφταν σε ρυθμό πολυβόλου. Βρε ουστ!!
..
Μια είναι ευθύνη του Τάνταρου. Ότι μέσα σε χρόνο μηδέν έκανε ομαδάρα και όλοι οι πιτσιρικάδες σκόραραν. Ε!! τώρα άμα όλη τη νύχτα οι αντίπαλοι έπαιζαν τις κουμπάρες μέσα στα ξένα σπίτια, τι φταίει αυτός!!!
.
Προς «Συμμαχία Προσφοράς»: Πολλές ευχές για καλή αρχή. Έτσι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Πάνω από το νόμο της μπάλας είναι ο νόμος του όποιοι παίζουνε φοβερή μπάλα χάνουνε!!! Ενώ αν τιμούσαμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας με το σύστημα θα σκίζατε!!!
.
Αφιερωμένο στον Τάνταρο: Ήρθες σαν την άνοιξη και μου φέρες αυτό που καρτερούσα..
.
Κουτιβής Βαγγέλης: Ο αίρων τις αμαρτίες όλων σας… Έμεινε όρθιος αποφεύγοντας καρχαρίες και αρπακτικά μέσα σε ένα ανελέητο πόλεμο λάσπης που δέχθηκε την προεκλογική περίοδο. Δεν σέρνεται και δε σύρθηκε ποτέ στα πόδια κανενός. Η ιστορία δείχνει ότι οι ηγέτες υπήρξαν σπουδαίοι όταν δεν έκαναν πίσω στις κρίσιμες στιγμές.
.
Aφιερωμένο: «Έξω φυσάει αέρας κι όμως μέσα μου, μέσα σ' αυτό το σπίτι πριγκηπέσα μου, το φως σου και το φως χορεύουν γύρω μας, απίστευτος ο κόσμος κι ο χαρακτήρας μας..»
.
Μήπως πρέπει εμείς οι Κατουνιώτες να ξεκινήσουμε Πορεία για την ανόρθωση του εγώ μας;
.
Με τίποτα δεν τελειώνουν τα βάσανα αυτού του τόπου. Ο Αποστολάκης φεύγει ο Σολδάτος έρχεται (και βάζει τέλος στην αδράνεια του τόπου μας…)
.
Το Μαύρο Πρόβατο

Δεν υπάρχουν σχόλια: