Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μένω μονάχος στο παρόν, να σώσω οτιδήποτε, αν σώζεται…


«Μη ρωτάς στη μάχη αν νικήσεις, ή αν ηττηθείς. Μόνο πολέμα…»
Νίκος Καζαντζάκης

Πρώτο μέλημα των υποψηφίων δημάρχων θα πρέπει να είναι η απομάκρυνση όλων των θολών ανθρώπων (κοινώς λαμόγια) και να επιλέξουν νέους, άφθαρτους και έντιμους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. 
Όμως όλα τα «λαμόγια» εδώ και καιρό καιροσκοπούν και παρακολουθούν ποιος υποψήφιος έχει το ρεύμα της νίκης για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του και τρέχουν να σωθούν για να μπορέσουν να συνταχθούν και να αναβιώσουν.
Δυστυχώς τα «λαμόγια»  δεν έχουν «κέρατα», που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Δεν είναι πάντοτε «σκατόφατσες», ούτε φωνάζουν από μακριά τη διαστροφή τους. Ίσα-ίσα που πολλές φορές είναι ιδιαίτερα γλυκομίλητοι και ευγενείς. Τα προσόντα ενός καλού «λαμόγιου» είναι, μεταξύ άλλων, οι καλοί τρόποι, η καλή εμφάνιση, η διείσδυση στα πολιτικά γραφεία, το καθημερινό κέρασμα και τραπέζωμα και τα πολλά λόγια, λόγια, λόγια.
Α!! μην ξεχνάτε ότι έχουν βλέψεις για μεγάλες θέσεις στο νέο Δήμο για να ολοκληρώσουν το ανύπαρκτο έργο τους.
Βέβαια πρέπει όλοι σας να ξέρεται ότι στις μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα θα είναι όλοι μα όλοι εξαφανισμένοι. Ανύπαρκτοι.
Εμείς θέλουμε να μας εκπροσωπούν οι ηθικοί, οι έντιμοι, οι αυτοδημιούργητοι, οι αγωνιστές, αυτοί που δίνουν και δεν τα παίρνουν.
Πρέπει λοιπόν να ψηφίσουμε τους Άξιους που έχουν «καθαρό κούτελο» και να αφήσουμε πίσω τα κομματικομαγείρεμα ή συγγενομαγειρέματα τα οποία μόνο οπισθοδρόμηση και κατήφορο έφεραν στο τόπο μας.
Με αυτά τα δεδομένα απευχόμαστε να κυριαρχήσουν στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές τα πάθη, οι ιδιοτέλειες, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που υποκρύπτουν δόλο, τα ρουσφέτια που δυστυχώς ακόμη χρησιμοποιούν ευτελείς άνθρωποι και ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική στον απλό δημότη και να εμπιστευθεί πλέον τις τύχες του σε έντιμους, ικανούς και άξιους ανθρώπους.
Το μέλλον έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ' όσο νομίζουμε και χρειάζονται άνθρωποι έτοιμοι και έντιμοι να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: