Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ανέκδοτο για τις εκλογές!!!

Σ’ ένα αυτοκινητικό δυστύχημα σκοτώθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος, δραστήριος, με πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Αγιος Πέτρος και του λέει: «Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητά σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;». Εκείνος το σκέφτεται λίγο και του λέει: «Δεν είμαι σίγουρος».
«Τότε», λέει ο Άγιος Πέτρος, «θα κάνουμε το εξής: θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις».
Ο δημοτικός σύμβουλος συμφωνεί.
Πάνε, λοιπόν, Κόλαση. Εκεί ο δικός μας αυτοδιοικητικός παράγοντας βλέπει όλους τους φίλους του που είχαν πεθάνει να γλεντάνε στα κλαρίνα, να πίνουν ούζα, να παίζουν χαρτιά, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πιο πολύ από όταν ήταν ζωντανοί.
Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα ανέκδοτα.
Πριν να το καταλάβει πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τον πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος, με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλούσαν για τη ζωή και τον θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό, που ήταν πράγματι πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Ο δημοτικός σύμβουλος αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τον ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη.
Το σκέφτεται λίγο και του λέει: «Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση».
Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και τον στέλνει στην Κόλαση.
Όμως η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα. Ένας διαλυμένος τόπος με αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι φίλοι του δημοτικού συμβούλου δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ ο Διάβολος έκοβε βόλτα πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς.
Ο δημοτικός σύμβουλος δυσαρεστημένος πάει και τον ρωτά: «Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν».
Και ο Διάβολος με το γνωστό σαρκαστικό στιλάκι του, του απαντά:
«Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία. Σήμερα μας ψήφισες!»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: