Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει ο λαός μας…



«Λεφτά υπάρχουν»: το μεγάλο προεκλογικό ψέμα.  Aναδημοσιεύουμε από το Blog «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ» επιστολή αναγνώστη, που αφού διάβασε σε διάφορα Blog την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου κ. Γιώργου Αποστολάκη, που δήλωσε ότι υπάρχουν λεφτά, διερωτάται και αναλογίζεται αφού κατά τον δήμαρχο υπάρχουν χρήματα, γιατί δεν έγιναν αναπτυξιακά έργα στη Βόνιτσα και στα γύρω χωριά…

Στο κόσμο των παραμυθιών-οι νέοι Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Με συνεπήρε το διήγημα-παραμύθι που αναρτήθηκε στο μπλογκ σας, έζησα μέσα σε ένα Δήμο που σάρωσε τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, μεγαλούργησε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΑ, και παρουσιάζει περίσσευμα χρημάτων κάπου 2 εκατομμύρια ευρώ.
Βγήκα στους δρόμους του χωριού μου και είδα
την κατάντια τους. Τότε είπα ότι το παραμύθι θα αφορούσε μόνο την Βόνιτσα. Κατέβηκα στην Βόνιτσα, είδα τους δρόμους με λακκούβες, εγκαταλελειμμένους από τα χρόνια ημιτελή έργα.
Μπήκα στο «ιστορικό κέντρο». Εγκατάλειψη - σκουπίδια και ερημιά.
Αν σε κάθε σημείο των πολύπαθων δρόμων υπήρχε και ένα εικόνισμα, σε ανάμνηση κάθε ατυχήματος συμπολίτη μας, τότε το ιστορικό κέντρο θα είχε αποκτήσει τον βραδινό φωτισμό, που κραυγαλέα απουσιάζει.
Τρεις φορές φτιάχτηκαν οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου, μέσα σε 5 χρόνια. Πάνω από 50 ατυχήματα (σπασμένα χέρια –πόδια – τραυματισμοί) στην προσπάθεια των συμπολιτών να περάσουν τις συμπληγάδες πέτρες. Ποιος πλήρωσε το μάρμαρο;
Φτάνω στην κεντρική πλατεία της Βόνιτσας. Ψάχνω για να δώ την πλατεία, αλλά τίποτε. Βλέπω ένα ατέλειωτο πάρκινγκ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ (ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ) Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ.
Προχώρησα στην παραλία. Ένας δημότης έψαχνε ένα παγκάκι για να καθίσει. Τον πλησίασα. Μου έδωσε το τελευταίο χαστούκι για να ξυπνήσω από τα παραμύθια των σύγχρονων Άντερσεν. Μου είπε:

ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Τον άκουσα, σας το μεταφέρω και σταματάω εδώ. Αν όμως συνεχιστούν τα παραμύθια, θα κατέβω πάλι στην παραλία και εκεί θα μου πεί αναλυτικά και με ονόματα για τα έργα που «έγιναν;;;;;;;»
Και έζησαν αυτοί καλά με τα παραμύθια τους και μείς καλά στην πόλη και στα χωριά μας.

Υστερόγραφο: Όλα τα κατάλαβα από το παραμύθι. Εκείνο που δεν μπόρεσα να κατανοήσω είναι για τα δύο εκατομμύρια περίσσευμα που έχει ο Δήμος. Ας μου απαντήσουν οι παραμυθάδες. Αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα, γιατί δεν ξεχρεώνουμε το δάνειο των 1,5 εκατομμυρίων που πήραμε πριν 4 χρόνια; Τι τα θέλαμε τόσα λεφτά όταν είχαμε σαρώσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ας μου εξηγήσουν: αφού έχουμε 2 εκατομμύρια περίσσευμα γιατί στο τελευταίο συμβούλιο του Δήμου «πέσανε κορμιά» στην πρόταση του Δημάρχου για νέα άντλησης δανείου ύψους 400.000 ευρώ. Λεφτά έχουμε… και τα δάνεια γιατί τα παίρνουμε;;; 
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: