Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο Κώστας Θ. Κασούρας εκλέχτηκε Πρόεδρος της Κατούνας



Στο Δημαρχείο Μεδεώνος πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή μεσημέρι (2 Ιανουαρίου 2011) οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Κατούνας.
Πρόεδρος της Κατούνας αναδείχθηκε ο Κώστας Θ. Κασούρας, ο οποίος πήρε δυο σταυρούς, ενώ η Σεραφή Μαρία και ο Κουτιβής Κώστας που ήταν υποψήφιοι για την ίδια θέση, πήραν από 1 σταυρό προτίμησης.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η εκλογή για την ανάδειξη Αντιπροέδρου. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία, ο Βαγγέλης Λίτσος (Συνδυασμός Αποστολάκη) πήρε 2 σταυρούς και ισοψήφησε με την Μαρία Σεραφή. Μετά από κλήρωση Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βαγγέλης Λίτσος.
Να θυμίσουμε ότι στο πενταμελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, συμμετέχουν οι: Κώστας Θ. Κασούρας, Μαρία Σεραφή, Κώστας Κουτιβής (Συνδυασμός Σολδάτου), Βαγγέλης Λίτσος (Συνδυασμός Απόστολάκη), Νώντας Σαμαντάς (Συνδυασμός Τάνταρου).
Να σημειωθεί, ότι η θητεία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου είναι διετής, κάτι που σημαίνει ότι την 1η του Γενάρη του 2013, θα πραγματοποιηθούν και πάλι δημαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου και Αντιπροέδρου.
Σύμφωνα με το νέο  κώδικα δήμων και κοινοτήτων, στον πρώτο και στον τρίτο χρόνο της δημοτικής περιόδου, την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγει με φανερή ψηφοφορία τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του.
Ο Κώστας Θ. Κασούρας  είναι  νέος δραστήριος, αγρότης,  οινοποιός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και σήμερα είναι πετυχημένος βιοκαλλιεργητής στην Κατούνα. Tο πάθος και η επιμονή του για την βιολογική καλλιέργειας κάνουν το Κρασί από τους αμπελώνες του Κώστα Κασούρα  να ξεχωρίζει και να είναι γεμάτο από τα αρώματα της Ξηρομερίτικης Φύσης.
Να ευχηθούμε στο νέο πρόεδρο Κώστα Κασούρα καλή επιτυχία και καλό δημιουργικό έργο.

ΦΩΤΟ: Σαμαντάς Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: