Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Χαιδάρι, θα πραγματοποιηθεί το Αντάμωμα Ξηρομεριτών, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για όλους τους Ξηρομερίτες είναι το Αντάμωμα Ξηρομεριτών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα (από τις 18:30 και όσο πάει..) στο Χαιδάρι, δίπλα από την πύλη του ιστορικού στρατοπέδου ΚΕΒΟΠ, από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).
Το αντάμωμα είναι ένας θεσμός, που θα μας δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες, να σμίξουμε και να θυμηθούμε τη γενέθλια γη μας, να συναντήσουμε παλιούς γνώριμους και συμπατριώτες, να αναπολήσουμε όμορφες στιγμές από το τόπο μας και να συμμετάσχουμε σε ένα μοναδικό πατροπαράδοτο γλέντι.
Εδώ να τονίσουμε εμείς οι Κατουνιώτες, ότι παρά τον «Καλλικράτη» που μας διέγραψε τελείως αυθαίρετα το ιστορικό όνομά μας,  σε καμία περίπτωση όσο ζούμε δεν πρόκειται  να απεμπολήσουμε το όνομα «Ξηρόμερο». Η Κατούνα, ο Αετός, η Κωνωπίνα, η Τρύφου και η Κομποτή είναι το πραγματικό Ξηρόμερο, η καρδιά του Ξηρομέρου και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση της αδικίας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Βόνιτσα, η φυσική πρωτεύουσα της επαρχίας Βόνιτσας και Ξηρομέρου, δικαιούται να είναι έδρα του νέου Δήμου.ayto eixe dhlwsei o dhmarxos bonitsas sthn omilia tou,mesa sthn katouna parakalw! otan syzhtousan gia ton kalikraths.ti kanane oi dikoi mas?ton xeirokrothsan?meta?oloi mazi ston sindiasmo tou?varvatos kai loipoi pasokoi .oloklhrh h omilia tou to bonitsa press